fredag 15. mai 2009

Revolution-teppet mitt...


Glemte helt av å vise framgangen på teppet, har strikket 5 rader nå... men det må bli større så det er bare å strikke videre hvis det skal bli noe teppe av det. Ei riktig god helg til de som er innom!

Noe ferdig, litt fremgang og litt nytt...

Vårrengjøring i dukkestua, her får koppene en grundig vask i finværet som var forrige Lørdag. Frøkna har tatt på seg sin nye sommerhatt for anledningen. Ser ikke ut til at det skal bli slik denne helga, det er grått og overskya ute.. Håper på bedre vær til den 17!
Nå er babyjakke nummer 2 ferdig! Ble kjempefornøyd, synes det er en herlig farge på dette settet.

Bukse i Lanett, str 3-6 måneder. det begynner å bli en del strikket til lillegutt nå, særlig siden mamma også strikker til han.. og hun har heller ikke bare strikket et sett. så han skal ikke mangle noe den karen når han bare kommer. Cirka 7 uker igjen nå!


Her har jeg strikket et lite koseteppe til babyen. Startet i det ene hjørnet med ei maske og økte ei maske på slutten av hver pinne til jeg synes det ble stort nok, så felte jeg ei maske på hver pinne til jeg hadde kun ei maske igjen. Teppet er utrolig mykt, det er strikket i Sublime baby cashmere merino silk - det var nydelig å strikke med dette garnet! Brukte tre nøster.



Husflidslaget skal ha julemesse i år som i fjor selvfølgelig! På siste møte fikk noen av oss utdelt garn og heklenål.. Vi skal hekle ihvertfall 10 lapper hver til et sengeteppe som nok blir en av hovedgevinstene. Jeg hadde aldri heklet slike oldemorslapper før, og ble kjempeglad for nå har jeg endelig lært meg det og! Synes det var artig å hekle dem, og det ga mersmak.. Kanskje pledd i noen spreke farger til barnas senger hadde vært noe...?




Den vil jeg ha! ... sa mannen min da han så denne genseren, og da var det bare å hive seg på pinnene... jeg er vel ikke akkurat vanskelig å be når det gjelder strikking. Har ikke strikket genser til han på noen år nå så det var bare koselig å begynne på en ny en til han.





Genseren jeg strikker til mannen i huset... jeg strikker den i Heilo, den skal egentlig strikkes i et annet garn, men det var mye tykkere og genseren ble da også mye videre enn mannen min ville ha den. Nå ser det ut til at denne blir litt trang til tross for at vi har prøvd den på flere ganger underveis. får bare gjøre den ferdig så får vi se om det blir genser til sønnen i huset i stedet... Da må jeg vel gjerne strikke en til, men den tid den sorg...






Kjærlighetsknuter eller englemasker om du vil...







Lite detaljbilde av sjalet.. det fulgte med et rosa bånd i pakken som skulle tres inn i sjalet... ja,ja det pynta jo litt ekstra opp da...


















Sjalet i engelmasker er ferdig, litt vanskelig å se kanskje.. dette blir nok en gave eller prøvd solgt på julemessa tror jeg...

mandag 11. mai 2009

Nye, snart ferdige prosjekter på gang...

Nok et babysett på gang... Gikk forbi Husfliden her en dag og da jeg så masse herlige turkise nøster med Lanett liggende i 10-kronerskurven kom jeg på at jeg hadde denne oppskriften liggende hjemme. Oppskriften fant jeg i Familien nr 10, 2008. Dette settet strikker jeg litt større, i str 3-6 mnd.
Både jakken og buksa er snart ferdige, bare litt småplukk igjen!
Har lenge hatt lyst til å lære meg å hekle englemasker eller kjærlighetsknuter som de også blir kalt. Fikk en pakke fra Hobbyklubben med oppskrift og garn til et sjal i englemasker. Det var veldig morsomt og ikke så vanskelig som jeg først trodde. Sjalet er heklet i håndmalt Faerytalegarn. Her er den spede begynnelsen, nå er det snart ferdig.. det blir ganske fint, selv om fargene er litt for sukkersøte for meg.

To nye flotte strikkebøker i posten...

Kontstrikk av Ruth Gullbekk Bolstad
Genser, pulsvanter og pannebånd...

Babysett i herlige farger...


Nydelig sjal...



Skyggestrikk av Vivian Høxbro.




Fin genser med ruter...





Flott sjal...






Ser ut som skyggestrikk gir en fin effekt...








Søtt sett...
Fant noen ting i begge bøkene som jeg kunne tenke meg å prøve meg på, kontstrikk har jeg prøvd meg på før men skyggestrikk er nytt for meg.
Skal bli artig å prøve det en gang, har en del jeg prøver å få ferdig først... men det har jeg jo alltid - så vi får se!

torsdag 7. mai 2009

Knestrømper til meg...


Disse knestrømpene begynte jeg på i januar. Målet var at de skulle bli ferdige til påske, men den gang ei. Vel de kommer kanskje godt med neste vinter da. Oppskriften er Drops designs og de er strikket i Fabel-garn.

De ser litt rare ut i fasongen.. de ser bedre ut på foten, sitter godt på og er herlige, myke og klør ikke!

onsdag 6. mai 2009

Ullbukse-til-voksen-along og Teppegalskap...

Ullbuksa mi ble ferdig til påske, og gjett om jeg var god og varm da!
Den er strikket i dobbelt garn, av en tråd svart/gråmelert Fame og en tråd Tynn Alpakka koksgrå.

Her er begynnelsen på Revolutionteppet mitt, dette er da første rad... Morsomt! Har nå strikket fem rader - bilde kommer senere!







I januar meldte jeg meg på Vibbedille og Trollmors Penroseteppealong inne på Hobbyboden. Det var da rene teppegalskapen "der inne" og jeg lot meg rive med, selvfølgelig! Jeg meldte meg også like godt på Revolution- teppealongen og Ullbukse-til-voksen-alongen...
Penroseteppet mitt er strikket i Safirgarn på pinne nr 4. Nå som det er ferdig skal det få pynte opp sofaen på hytta!

Mange ferdige prosjekter... endelig!

Når vi dro på påskeferie tok jeg med meg en del uferdige arbeider. Noen hadde ligget lenge og jeg var bestemt på at nå skulle de bli ferdige...(selvfølgelig slik at jeg kunne begynne på noen nye uten altfor dårlig samvittighet..)
Denne kjolen til Karianne (min yngste datter på 5 år) begynte jeg på i januar, den er strikket i Bonita, og både garn og oppskrift er bestilt fra Alt om håndarbeide. Det var på tide for den passer bare akkurat!


Mitt bidrag til Babystrikkalongen på Hobbyboden i mars: Vognteppe av fisker...
jeg ble veldig fornøyd med det. Det var morsomt og enkelt å strikke fisker, og så fikk teppet en morsom effekt med hodene som står litt opp synes jeg ;-)

Her er bidraget for januar på Hobbybodens Babystrikkalong: babyjakke i lysblåmelert babymerinoullgarn. Oppgaven i februar var småstrikk til baby, så da ble det et par sokker og ei lita lue.
Gleder meg til å se det på lillegutt når han kommer om ca 8 uker :-)



I stedet for å strikke en leke i mai, strikket jeg et lite smetteskjerf og et par babyvotter til settet jeg strikket på i januar og februaroppgaven.







Jeg er med i Babyalongen på Hobbyboden, og dette var mitt bidrag for april måned. Vi skulle strikke penklær, bunad eller vest/kjole siden det snart er 17 mai. Jeg strikket en guttevest i restegarn av babyull. I mai fikk vi ingen oppgave da de som strikker bunad kanskje trengte litt ekstra tid. Ekstraoppgave for mai var å strikke en leke.












tirsdag 5. mai 2009

Ny blogg... dette er en prøve...

Selv om påska er over hadde jeg bare
lyst til å vise fram disse strikkete Påskeharene
og Hønene som fikk bli med oss på hytta. de er begge strikket i vamsegarn, og var veldig enkle og morsomme å strikke.







Da jeg ikke er fornøyd med min gamle blogg er jeg nå ute og prøver nye og forhåpentligvis enklere sider å bruke.



Med dette programmet virker det som det å laste bilder fra datamaskinen gikk fortere enn med det gamle, så det ser jo lovende ut. Her er et bilde av en nydelig oppsats som har prydet stuebordet mitt i litt over ei uke nå, er den ikke flott?